Diabetes type 2 - Hoe Bewegen voor een maximale verhoging van de insuline gevoeligheid - Video 4 - Site Diabetes Saltar al contenido
Site Diabetes

Diabetes type 2 – Hoe Bewegen voor een maximale verhoging van de insuline gevoeligheid – Video 4

noviembre 15, 2018

http:\diabetesgezond.com
Het effect van bewegen op insuline gevoeligheid is een vaak onderschat fenomeen. Het blijkt namelijk dat dit een flink positief effect heeft op insuline gevoeligheid. We moeten hier een onderscheid maken tussen korte- en lange termijn effecten. Op lange termijn blijkt dat met name de intensiteit van de training van belang is. Bij vergelijking van de insuline gevoeligheid bij mensen met diabetes type 2 die 3x per week op 70% (moderate) respectievelijk 90% (interval) van de maximaal gemeten hartslag trainden gedurende 16 weken, scoorde de training met hoge intensiteit duidelijk hoger. Interval training heeft het meeste effect. De insuline opname nam tot 15x toe in spieren en in vet. Op korte termijn blijkt dat weerstandstraining de spieren tot 16 uur na de training extra gevoelig maakt voor insuline. De eerste 3 uur is de gevoeligheid het hoogst. Dit is in de bodybuilding wereld al jaren bekend. Eten direct na de training zorgt ervoor dat dat voeding de route naar de spieren neemt en niet als vet opgeslagen zal worden. Hierdoor zal de bloedsuikerspiegel lager blijven en ook insuline minder pieken. Zowel bij Metformine als bij training zien we een verdubbeling van de insuline gevoeligheid. Training versterkt dieet. De daling in insuline response (%) op glucose (auc) na 6 weken: Deze was groter bij de groep met dieet en aerobic training en de groep met weerstandstraining dan in de groep met alleen dieet. Werk langzaam naar het punt waarop je zo intensief kan trainen dat de je anaerobe drempel (als je buiten adem raakt) bereikt, omdat dit het punt is waarop de insuline gevoeligheid met name vergroot wordt. Als je niet gewend bent te trainen weet je niet hoe je lichaam zal reageren op training. Bouw in ieder geval de intensiteit langzaam op. Mensen met hoge bloeddruk alleen weerstands training na goedkeuring van je arts.

http://diabetesgezond.com

Site Diabetes

Like most websites site diabetes uses cookies. In order to deliver a personalized, responsive service and to improve the site, we remember and store information about how you use it. This is done using simple text files called cookies which sit on your computer.